Multi Sport Camp (GIH) – Östermalm Sommar

Sommarläger – Dagläger (kl 9-16)

 • Vill du ge ditt barn möjligheten att prova många olika sporter?
 • Söker du ett dagsportläger i Stockholm?
 • Multi Sport Camp är sommarlägret för er!

1 läger = 12 sporter

Multi Sport Camp är dagsportlägret för barn och ungdomar 6-16 år. Utbildningsprogrammen är individanpassade och gruppindelning sker efter ålder. Under sommarens lägervecka tränar vi fler än 12 sporter, allt under ledning av professionella och engagerade tränare.

Sport Campus GIH

Uppe på kullen ovanför Stockholms Stadion ligger Gymnastik- & Idrottshögskolan (GIH) som en egen liten lugn oas. Vi behöver aldrig lämna träningsanläggningen. Allt finns samlat på området på Idrottshögskolan, Tennisstadion och i Lil-Janskogen. Här erbjuds perfekta möjligheter för en spännande sportvecka fylld med glädje och aktivitet.

På Gymnastik & Idrottshögskolan utbildas våra framtida idrottslärare och idrottslivets tränare. Sedan Multi Sport Camps start, sommaren 2005, söker många av studenterna jobb på lägerverksamheten och vi anser att den främsta och bästa kombinationen är att ha med både renodlade idrottslärare och tränare på våra läger. Ledarna ser till att deltagarna får ett tryggt, utvecklande och fartfyllt läger. Det blir en oförglömlig sommarvecka med glädje och gemenskap och för många nya vänner för livet.

Lämna tidigare – hämta senare?

Dagarna börjar kl.9 och slutar kl.16. Behöver du lämna lite tidigare eller hämta lite senare? Inga problem.
Vi har personal på plats och ditt barn är varmt välkommen från kl.8 fram till kl.17
Maila bara oss innan så vi har möjlighet att planera.

Boka plats

Multi Sport Camp Sommar

Sporter Multi Sport Camp Östermalm – sommar 2024

 1. American Flag Football

  Amerikansk Flag Football 

  Flag football – en rolig mix av svanskull och amerikansk fotboll.

  Flag football spelas med 2 lag om 6-7 personer. En spelare startar spelet genom att server bollen till en medspelare i en så kallad “non-run-zone”.  Laget har 4 försök att ta sig till mittlinjen och sedan 4 försök att ta sig till “slutlinjen”. Efter dessa försök så går bollen över till andra laget. Motståndarna försöker att hindra laget genom att “kulla” spelarna som har bollen genom ta deras flaggor/svansar. Varje spelare har 2 flaggor som hänger på sidan av höften. Flag fotboll är ingen kontaktsport, utan man får endast “kulla” genom att ta flaggorna från spelaren som håller i bollen och man får inte ta bollen ur motståndarens händer. När bollen går i backen, flaggan dras lös av en försvarare eller spelaren med bollen springer över sidlinjen/gör poäng så är försöket över.

 2. Spikeball
  Picture from: https://www.roundnet-deutschland.de/produkte/spikeball-set-fuer-kinder/

  Picture from: https://www.roundnet-deutschland.de/produkte/spikeball-set-fuer-kinder/

  Spikeball (Roundnet)

  Spikeball –  en mix av volleyboll, handboll som spelas med en speciell studsmatta och en knallgul boll.

  Spikeball spelas med 2 lag om 2 personer. En spelare börjar poängen genom att servera bollen ner på Spikeball-nätet så att den studsar till motståndarna. De har upp till 3 träffar mellan sig för att kontrollera bollen och studsa tillbaka på nätet. När de missar gör du mål. Det första laget till 21 vinner.

   

   

 3. Pickleball

  Pickleball
  “Look out basketball, baseball, and volleyball. There’s a new ball game in town. It’s called pickleball!”

  Pickleball, en av världens just nu snabbast växande sporter. Sporten är en blandning mellan tennis, bordtennis och badminton. Pickleball är lätt att lära sig och spelas på badmintonbanor med nedsänkta nät och speciellt rack och boll.

  Pickleball är en sport för hela familjen, gammal som ung!

   

   

   

   

   

 4. Pennyboard


  Pennyboard

  Lär dig skateboardens grunder med en trendig Pennyboard! Vi provar bla på trix som “Ollie” och “Kickflip”.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 5. Tennis

  Tennis
  Lär dig tennisens grunder eller ta ditt spel till nästa nivå. Vi går igenom grepp, sving och fotställning. Lägerdeltagarna får träna grundteknik, säkerhet och games.

   

   

   

   

   

   

   

   

 6. Parkour

  Parkour
  Fartfylld rolig och utmanande träning!
  Parkour går ut på att med den egna kroppen röra sig från en plats till en annan på ett så snabbt, effektivt och framför allt kontrollerat sätt som möjligt. Fokus ligger på ständig rörelse, effektivitet och smidighet.

   

   

   

   

   

 7. Friidrott

  Friidrott
  Vi tränar löp-, kast- och hoppteknik.
  Under lägret får deltagarna träna grenarna höjd- & längdhopp, diskus, kula, sprint, och stafetter.

   

   

   

   

   

   

 8. Fotboll

  Fotboll
  Sveriges mest populära sport! Dribbling, passning, games och fun!

   

   

   

   

   

   

   

 9. Akrobatik / Gymnastik

  Akrobatik / Gymnastik
  Kullerbytta, handstående, hjulning & rondat
  Vi tränar kroppskontroll och lär oss akrobatikens grunder

   

   

   

   

   

   

 10. Basket

  Basket
  En av lägerdeltagarnas favoritsporter! Action, samarbete och trix!

   

   

   

   

   

   

   

 11. Klättring på inomhusvägg

  Klättring
  En nervkittlande favorit! Under ledning av välutbildade instruktörer tar vi oss upp för Gymnastik- & Idrottshögskolans klättervägg

   

   

   

   

   

   

   

 12. Dance Pop Star

  Dance Pop Star
  Ta del av de senaste trenderna och lär dig dansa som en popstjärna!

   

   

   

   

   

Boka plats

Multi Sport Camp Sommar
Mer om Multi Sport Camp – lägret

 1. Lägerprogram

  Dag 1
  Deltagarna introduceras och får information om vad som kommer att ske under lägret. Därefter delas grupperna in och efter uppvärmningen är träningen igång. Gruppindelningen sker efter ålder och erfarenhet. Har ditt barn ett önskemål att vara i samma grupp som en kamrat kan du maila oss det efter ni gjort er anmälan. Varje dag utövas flera olika sporter och aktiviteter. Genom våra utbildade och erfarna instruktörer ser vi till att deltagarna får den bästa möjliga träningen anpassad till rätt nivå.

 2. Om Sporterna

  Multi Sport Camp sommarlägerVi har valt sporterna med omsorg. Vi anser att man utvecklas mer som individ om man får prova på både individuella sporter (tennis och friidrott) och lagsporter där man lära sig samarbeta i team (fotboll och innebandy). Teknik, taktik, psykologi och matchspel är viktiga delar i träningen men målet är att ungdomarna ska utvecklas som individer och trivas i den nya gemenskapen. Allt detta oavsett aktivitet.
  (All utrustning får du givetvis låna av oss)

  Under lägerveckan kommer vi att lära ut teknik, taktik/strategi, psykologi och mental träning i våra utvalda sporter. Vi tränar flera timmar varje dag och våra erfarna instruktörer anpassar träningen till rätt nivå. I början av veckan kommer träningen att fokuseras på instruktioner och teknikträning. För att mot slutet kunna inriktas mer mot mer mot games och tävlingar.

  Målet med träningen är givetvis att eleverna ska få möjlighet att pröva på och utvecklas inom de olika sporterna. Men även att barnen & ungdomarna ska utvecklas som lagspelare och individer, samt trivas i gemenskapen med många nya kamrater. Kort och gott en vecka som innehåller det mesta!

 3. Vid regn

  Om det regnar fortsätter träningen precis som planerat inomhus.

 4. Kompisar

  Ett läger är en utmärkt tillfälle för ditt barn att träffa andra barn med samma intressen och bygga vänskapsrelationer. Genom att arbeta tillsammans och dela gemensamma erfarenheter, kan barnen lära sig vikten av samarbete och vänskap.

  Man kan komma med eller utan kompisar och träffa nya kompisar på plats. Det brukar vara en blandning och vi försöker ta hänsyn till detta vid gruppindelningen. Så tipsa kompisar om ni vill gå ihop och ange det under övriga upplysningar vid anmälan.

  Många sporter på lägret kräver samarbete och teamwork. Det hjälper barnen att utveckla viktiga sociala färdigheter som samarbetsförmåga och kommunikation. Det hjälper också deltagarna att lära sig vikten av att stödja och uppskatta sina lagkamrater.

 5. Lunch

  Multi Sport Camp SommarExempel på hur matsedeln kan se ut

  Måndag – Lasagne
  Tisdag – Köttbullar med potatis och lingon
  Onsdag – Pasta Carbonara
  Torsdag – Korvstroganoff och ris
  Fredag – Köttfärssås & spagetti

  Även bröd och sallad serveras till samtliga måltider.
  För ungdomar med allergiska besvär serveras givetvis alternativa rätter, nämn det i anmälan.

 6. Packa med
  • Vattenflaska
  • Utom- och inomhusskor (inomhusskorna ska ha en sula som ej färgar av)
  • Extra kläder ( 1 ombyte)
  • 2 st Mellanmål (ex smörgås, frukt och dryck).
   Alla läger och idrottshallar är “nötfria”. Undvik mellanmål med innehåll av nötter.
   (Lunch ingår varje dag. Meddela oss innan om ditt barn har allergier eller specialkost.)
  • Övrigt och valfritt: Handduk & tvål (Finns möjlighet att duscha strax innan lunch)All övrig utrustning får du givetvis låna av oss
 7. Sportmanship och Fair play pris

  Ett tema som finns under hela lägret är Fair Play, dvs hur man bör uppträda för att vara en juste idrottsmänniska och ett föredöme för andra. Uppträdandet bedöms under hela veckan före, under och efter aktiviteterna. Vi delar ut detta hedersvärdiga pris till en pojke och en flicka under varje vecka.

 8. Ledare / Tränare
  Våra ledare är välutbildade och har alla en stor erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Alla ungdomar delas in i grupper efter ålder och tilldelas en gruppledare. Gruppledaren får under veckans gång en nära kontakt med sin grupp och blir den person ungdomarna kan vända sig till med frågor och funderingar.

  Antalet deltagare per ledare varierar beroende på sportaktivitet. Ex under en fotbollslektion är gruppen 12 utövare och en ledare medan under en klättringslektion består träningen av två deltagare per ledare. Säkerhet och kvalitet är självfallet av högsta prioritet.

  Boka platsMulti Sport Camp Sommar


Nyfiken på hur det sett ut tidigare somrar?

Varmt välkommen att kika i bild- & filmarkivet

Bildarkiv >>

Filmarkiv >>