Multi Sport Camp – Kungsholmen

Multi Sport Camp

Dagsportläger

Under lov finner du Multi Sport Camp på Kungsholmen, i Konradbergshallens fina lokaler. Det är en fullt utrustad idrottshall, men tillgång till lugna omkringliggande grönområden. Du kommer enkelt hit, både med bil samt med lokaltrafik

Tränarna ser till att ungdomarna får ett tryggt, utvecklande och fartfyllt läger. Det blir en oförglömlig lägervecka med glädje och gemenskap och för många nya vänner för livet.

Under ledning av välmeriterade tränare får du under lägerveckan på Kungsholmen träna:
  • Friidrott
  • Minitennis
  • Hinderbana
  • Innebandy
  • Fotboll
  • Friidrott
  • Basket
  • Akrobatik
  • Parkour
  • Ultimate Frisbee
  • Dodgeball
  • Capoeira
  • Kinball
  • Speedminton
  • Blackminton

All utrustning får du givetvis låna av oss

Multi Sport Camp sommarläger

Lägerprogram

Dag 1
Deltagarna introduceras och får information om vad som kommer att ske under lägret. Därefter delas grupperna in och efter uppvärmningen är träningen igång. Gruppindelningen sker efter ålder och erfarenhet. Har ditt barn ett önskemål att vara i samma grupp som en kamrat kan du maila oss det efter ni gjort er anmälan. Varje dag utövas flera olika sporter och aktiviteter. Genom våra utbildade och erfarna instruktörer ser vi till att deltagarna får den bästa möjliga träningen anpassad till rätt nivå.

Dagsprogram:

09:00 – Samling och gemensam uppvärmning.
09:30 – Grupperna startar sin första sportaktivitet för dagen
10:30 – Grupperna byter sport
11:45 – Dusch och Lunch
13:00 – Grupperna byter sport
14:00 – Mellanmål med frukt mm
14:20 – Grupperna byter sport igen
15:30 – Gemensam avslutning
16:00 – Slut för dagen

Totalt under veckan får deltagarna 30 timmar effektiv träning av välutbildade tränare och lunch varje dag.

Under lägerveckan kommer vi att lära ut teknik, taktik/strategi, psykologi och mental träning i våra utvalda sporter. Vi tränar flera timmar varje dag och våra erfarna instruktörer anpassar träningen till rätt nivå. I början av veckan kommer träningen att fokuseras på instruktioner och teknikträning. För att mot slutet kunna inriktas mer mot mer mot games och tävlingar.

Målet med träningen är givetvis att eleverna ska få möjlighet att pröva på och utvecklas inom de olika sporterna. Men även att barnen & ungdomarna ska utvecklas som lagspelare och individer, samt trivas i gemenskapen med många nya kamrater. Kort och gott en vecka som innehåller det mesta!

 Multi Sport Camp sommarlägerLedare

Våra ledare är välutbildade och har alla en stor erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Alla ungdomar delas in i grupper efter ålder och tilldelas en gruppledare. Gruppledaren får under veckans gång en nära kontakt med sin grupp och blir den person ungdomarna kan vända sig till med frågor och funderingar.

Antalet deltagare per ledare varierar beroende på sportaktivitet. Ex under en fotbollslektion är gruppen 12 utövare och en ledare medan under en klättringslektion består träningen av två deltagare per ledare. Säkerhet och kvalitet är självfallet av högsta prioritet.

Multi Sport Camp sommarlägerSporter

Vi har valt sporterna med omsorg. Vi anser att man utvecklas mer som individ om man får prova på både individuella sporter (tennis och friidrott) och lagsporter där man lära sig samarbeta i team (fotboll och innebandy). Teknik, taktik, psykologi och matchspel är viktiga delar i träningen men målet är att ungdomarna ska utvecklas som individer och trivas i den nya gemenskapen. Allt detta oavsett aktivitet.

Vid regn

Om det regnar fortsätter träningen precis som planerat inomhus.

Att packa ned:
– Vattenflaska
– Utom- och inomhusskor med vit sula
– Handduk & tvål
– Extra kläder & regnkläder
All utrustning får du givetvis låna av oss

Sportmanship och Fair play pris

Ett tema som finns under hela lägret är Fair Play, dvs hur man bör uppträda för att vara en juste idrottsmänniska och ett föredöme för andra. Uppträdandet bedöms under hela veckan före, under och efter aktiviteterna. Vi delar ut detta hedersvärdiga pris till en pojke och en flicka under varje vecka.

Exempel på hur matsedeln kan se ut

Måndag – Lasagne
Tisdag – Köttbullar med potatis och lingon
Onsdag – Pasta Carbonara
Torsdag – Korvstroganoff och ris
Fredag – Köttfärssås & spagetti

Även bröd och sallad serveras till samtliga måltider.
För ungdomar med allergiska besvär serveras givetvis alternativa rätter, nämn det i anmälan.